Nieuws

Vrede

Als ik op deze ochtend opsta en uit het raam kijk , zie een prachtig tafereel. Frans heeft het cadeau uitgepakt en uitgerold. In zijn eentje is hij aan het genieten van het resultaat. Past het zoals hij het bedacht had. Het regent dan nog niet , dus alle tijd om een en ander rustig te bestuderen.

Rond 10.00 uur arriveren de DB mensen om wat zaken voor te bereiden voor komende week. Het aftellen van de kalender gaat vlug en er moet nog veel geregeld.

Terwijl wij met het theater bezig zijn, is er op het erf ook nog een groep jongeren actief met de voorbereidingen voor “de eerste snee”. Een fuif die over een week bij ons op het erf plaats vindt.

Wat een genot toch dat wij al deze zaken in alle rust kunnen doen in een land waar al 74 jaar vrede is. Op 4 mei herdenken we dat en ik realiseer me dat het goed is dat je eens in het  jaar een moment neemt om hierbij stil te staan.

Tegen 19.00 uur hebben de jongeren een pizza gehaald en eten die lekker op na een dag noeste arbeid. Ik kan het niet laten om ze op het hart te drukken dat ze op tijd moeten vertrekken of langer wachten, want 2 minuten stilte zijn voor iedereen. “Ja mam,  we zullen er rekening mee houden.” Voor de “lieve vrede” houd ik verder mijn mond, maar ben blij als iedereen op tijd huiswaarts is gegaan.