Nieuws

Zondag, bevrijdingsdag

Klokslag 13.00 uur staat er een tiental kinderen op de stoep. Vandaag mogen de kinderen met tekst voor het eerst repeteren. De tekst wordt uitgedeeld, de kinderen luisteren aandachtig en voor het eerst wordt hun stukje gelezen. Wat een enthousiasme en betrokkenheid. Na een korte uitleg over het hoe en waarom wordt het stukje nog een keer gelezen en wordt hun op het hart gedrukt dat ze thuis goed moeten oefenen op de tekst. Ze mogen vandaag ook al met de “volwassen” spelers meedoen in een paar scenes. Sommige kinderen zijn er om 17.00 uur nog.

Buiten wordt weer volop gerepeteerd  en allerlei rekwisieten zijn zo langzamerhand een must om scenes goed te spelen.

Als ik even naar binnen loop, komt er een viertal meisjes bij me. Ff ze een kopje thee mogen? Natuurlijk. En wat doen ze vervolgens: ze gaan aan tafel zitten en gaan met elkaar de tekst oefenen. Nou dat zit wel snor, die kennen de rol volgende week wel.