Nieuws

Ramen

Ik kijk vanuit het keukenraam uit op het terrein van het Theater in de Openlucht. Zo kan ik goed zien wat er zoal gebeurt en door wie. Vanochtend is het rustig. Vanmiddag komt er een grote rode tractor het erf oprijden (niet van de buurman deze keer) en vervolgens komt er nog een auto met aanhanger. Ze doen hun ding, zijn weer weg, komen weer terug en als ik ze wil roepen voor een kopje koffie zijn ze niet te vinden.

Ondertussen ben ik ramen aan het lappen, veel ramen. Eenmaal per jaar doe ik ook de ramen van de stallen, nu dus. Er lijkt geen eind aan te komen. Vroeger, als een boerendochter met een boerenzoon verkering kreeg, was het erg belangrijk hoeveel stalraampjes de boerderij had. Hieraan kon je de grootte van de boerderij aflezen. Dat is allang niet meer zo. De ligboxenstallen hebben geen raampjes meer (gelukkig).

De raampjes voor het theater zijn in ieder geval schoon en de decorbouwploeg heeft mij verzekerd dat de ramen van de nieuwe gebouwtjes niet door mij gelapt hoefden te worden. Ze hebben nu echter wel wilgentenen neergelegd, heb ik tijdens het poetsen ontdekt. Waar die nou weer voor zijn?

Rond 19.00 uur treden de decorbouwers al weer aan en rond 19.30 uur zijn de regisseur en toneelspelers weer present. Weer een dag vol actie dus.