Nieuws

Pot met geld

Nog 23 dagen te gaan. De spanning stijgt. Niet alleen vanwege de 1e voorstelling , maar ook vanwege de wedstrijd in de champions league. Zal Ajax in de finale staan? Er zijn al mensen die de kaartjes van de zaterdag proberen te ruilen voor de vrijdag. Tja, het is maar waar je van houdt.

Volgens mij hebben wij sowieso gewonnen. Vanochtend kwam er weer een groep , zeer enthousiaste naaidames op het Spieker. Ze zijn zo fanatiek, dat ze niet beginnen met een kopje koffie, maar alleen maar oog hebben voor het werk wat nog gedaan moet worden en hoe mooi het resultaat wel niet is. Aan het eind van de ochtend is de conclusie dat er geen werk voor volgende week is. Och wat jammer…… Tot ik met de mededeling kom dat er nog dingen geknipt moeten worden. Ha fijn, dan doen we dat toch volgende week.  Dat wordt nog een probleem over 4 weken, dan hebben we voor het theater niets meer te doen.

Vanmiddag was er relatieve rust op het Spieker. Behoudens poetswerkzaamheden voor de festiviteiten dit weekend en opbouw van de tent geen bijzondere zaken. Ook wel eens fijn.

Terwijl vanavond de toneelspelers binnendruppelen en er nog een jonge man komt vragen of er nog kaarten zijn voor zaterdagavond pakken donkere wolken zich samen. Het dondert en het bliksemt en korte tijd is er een stevige regenbui. Even rust bij een kop koffie. Als iedereen naar buiten komt verschijnt er een prachtige regenboog.  We mijmeren …………zou de pot met geld er echt staan?

Natuurlijk, alleen wij hebben hem nog niet gevonden, maar zoveel gezelligheid en saamhorigheid is minstens zoveel waard.