Nieuws

Stil

Vanuit mijn keukenraam zie ik deze ochtend een aantal mannen enorm genieten. Samen bouwen aan een mooi decor. De klus klaren, maar ook genieten van het samen doen, samen koffie drinken een pilsje aan het eind. Rond half 3 is het terras klaar en begint het weer te regenen. Precies op tijd. Dan is het stil.

We staan er niet altijd bij stil, maar een 100 jarig jubileum betekent ook 100 jaar bestuursleden en organisatie. Toen ik in het bestuur kwam zaten er een aantal bestuursleden bijna veertig jaar in het bestuur. Een heel leven. Echtgenoten wisten veelal niet beter dan dat de feestweek vol gepland was met allerlei taken. Toen ik afscheid nam, kwam een van de oudgedienden met de suggestie dat in 2019 het Oranje Comité 100 jaar bestond.

Vandaag stonden we even stil bij het afscheid van zijn vrouw. Helaas, zij maakt het jubileum niet mee net zoals de vrouw van een oud voorzitter. We staan er niet altijd bij stil, gelukkig maar, het is een gunst is dat we mogen en kunnen vieren.

Rond 19 uur komen er zo’n twintig jongens het terrein op. De nieuwe generatie organisatoren. (Al denk ik niet dat zij dit veertig jaar gaan doen). Alles gereed maken voor de fuif aanstaande zaterdag.

Ondertussen wordt er nog een tafel gebracht voor het toneel. De deel raakt vol. Mogen de kalfjes er nog wel blijven?

Op het erf achter het huis komt er steeds meer reuring en voor het huis wordt het stil.  Stil in afwachting van morgen.