Nieuws

Vreemd Volk

De dag begon vanochtend om half 10 met vreemd volk in de keuken. Terwijl ik e.e.a. aan het opruimen was in de ontvangstruimte en een pot koffie had gemaakt, kwam de hulp me zeggen dat ze de gasten aan de keukentafel uitgenodigd had. Tja… soms lopen dingen zo. Ik heb de heren meegenomen naar de ontvangstruimte en ruim 45 minuten later was de deal beklonken. We krijgen een professioneel camerateam om de uitvoering vast te leggen. Poeh, dat geeft lucht . We hoeven immers niet alles zelf te doen.

Terwijl we bij oma koffie drinken, komt er weer veel “vreemd volk” op het erf. Jong zijn ze deze keer allemaal. Steeds meer jongens en een enkele dame komen voorbereiden voor de fuif. Als we rond 13 uur allemaal aan tafel zitten, heeft ons gezin zich aardig uitgebreid. Wat ben ik toch blij dat we een ontvangstruimte hebben.

Als er ’s middags drank, tenten en nog meer jongelui komen is het tijd voor een kopje koffie of thee. De stemming zit er goed in. Tjonge, verzucht 1 van onze zonen, ze willen steeds van alles van je weten. Je komt aan je eigen werk helemaal niet toe. Dat klopt, weet ik uit eigen ervaring, maar gezellig is het wel. Laten we er maar van genieten.

Ook in de avond wordt er met veel “vreemd volk” verder geklust, gekletst en een pilsje gedronken. Het vreemde volk voelt al bijna als eigen. Ik kan niet wachten tot morgen om samen een feestje te bouwen…………..