Nieuws

Vegen

Gisteren gingen we vegen om alles netjes te hebben voor de feesten.Vandaag 12 mei gaan we vegen om de boel van “de eerste snee” op te ruimen. 

Als ik wakker word, hoor ik in de keuken geklets van jongens. Andere jongens dan mijn eigen heren. Ze zijn aan het tellen hoeveel bezoekers er waren en natuurlijk aan het napraten over de gezelligheid gisteravond. Na een ontbijtje vertrekken we allemaal naar buiten om te vegen en rommel op te ruimen van de festiviteiten. Met vereende krachten wordt de klus geklaard. De mannen van het feest van gisteren en de mannen van het feest vandaag maken alles in gereedheid. Samen is het “appeltje, eitje”. 

Rond 12 uur zitten we aan de koffie en kan iedereen zich opmaken voor het volgende festijn.  Donkere wolken pakken zich samen, zou het gaan regenen? Gelukkig om 14 uur breekt de zon door en is het zelfs aangenaam warm. Er komen gasten, veel gasten, alles ter ere van het 10 jarig bestaan van de klauwverzorgers. Maar ook van Marc die abraham zag een week geleden.

Een heerlijk feestje met een zeer gemêleerd gezelschap, de jongste is 4 weken en de oudste schat ik rond de 85. Er wordt gepraat, gedanst, gezongen, gedronken en gegeten. Voor de kleintjes is er van alles te spelen. 

Als ik rond 21 uur op het terrein rondkijk denk ik : tja……dat wordt morgen weer vegen.