Nieuws

Ratjetoe

Gisteravond had ik de naaidames nog gewaarschuwd dat er 2 dagen feest was geweest op het Spieker en ze misschien wel in een rommeltje aan het werk moesten. Vanochtend wilde ik een lam de fles gaan brengen toen er al 3 dames stonden te trappelen van ongeduld om de ontvangstruimte te betreden. Leuk feest gehad? Ja hoor, let maar niet op de rommel. Geen probleem hoor, we schuiven de boel wel aan de kant. Zo gezegd, zo gedaan. Te midden van bierflessen, cadeaus en andere restanten van de feesten gaan de dames aan de slag.

We drinken koffie (met gebak) met naaidames, heren van Jong Gelre en klauwverzorgers. Een ieder doet zijn ding en alles verloopt gezellig. Terloops wordt gemeld door Elly dat het nu tijd wordt dat alles af is , want……..ze gaat straks een weekje op vakantie. Ja, ik heb toestemming gevraagd om die week afwezig te zijn. Het lijkt wel een betaalde baan waar je moet vragen om een dag of week vakantie!

Het blijft een drukte van belang vandaag. We eten met een groep een broodje hamburger in het zonnetje buiten en alles wordt rustig aan opgeruimd. Ik doe vier keer een poging om een dutje te doen, maar helaas, het schiet erbij in. Rond half 7 arriveren de eerste kledingdames om alles voor te bereiden voor het passen van kleding van de kinderen.

Geweldig om te zien : moeders en vaders komen met kinderen het terrein op en zoeken naar de ruimte van de kleding. Veel dingen passen, maar er zijn ook kinderen die wel gezegd hebben dat er gepast moet worden, maar die gewoon nog een week te vroeg zijn. Tja…..

Rond 20 uur arriveren de toneelspelers en het DB en afvaardiging van het Oranje Comité. Nog 2 weken, dus de puntjes moeten op de I  gezet worden.

We zijn de dag gestart met verschillende groepen en zoals jullie lezen ook de dag geëindigd met een diversiteit aan mensen en rollen. Een ratjetoe kan heerlijk smaken en goed samenwerken.