Nieuws

The day after

Tjonge wat een rust op het erf. Geen jongens van de eerste snee, geen decorbouwers , etc. De hele dag kunnen we gewoon ons ding doen en staan er geen vreemde auto’s op het erf, behalve de tentenbouwers die de grote tent afbreken. Dit doen ze geruisloos en om 10 uur hebben we ook weer ruimte voor de tractoren om de levende have te verzorgen.

Rond 18.00 uur komt er weer extra leven op het erf. Decorbouwers zijn op het dak riet aan het leggen, er wordt geveegd, geschilderd , etc. In de ontvangstruimte zijn 2 dames bezig om alle kleding die gemaakt is , uit te zoeken en op naam op te hangen. Wat een systeem en organisatie. Ze willen dat graag doen zonder pottenkijkers en wee je gebeente als je een kledingstuk  zomaar pakt.

De mensen van de locatie-inrichting komen ook binnendruppelen en omwille van efficiëntie gaan alle groepen gezamenlijk aan de koffie. We zien verbaasde blikken. Hé , jij ook hier, ik dacht dat……….                           Kortom , mensen van verschillende teams ontmoeten elkaar en zien wat er op verschillend terrein gedaan wordt.  De dames  van de kleding gunnen zichzelf snel een kopje thee en gaan weer aan de slag terwijl er in dezelfde ruimte ook een groep aan het vergaderen is. 

Elke keer weer ben ik verbaasd over het enthousiasme en inzet van alle inwoners.  Of het nu gaat om naaien of tribune opbouwen of een nachtje “bewaking” van het terrein doen. Iedereen wil alles doen, voor het goede doel. Volgens de terreininrichting moeten de vrouwen maar zeggen wat er gedaan moet worden, want dat zijn ze zo gewend van thuis.  Die houden we erin. Dan zal het vast goed komen.