Nieuws

Veel

Als je uit ons keukenraam kijkt zie je veel stoelen, veel hekken, veel aardappelkisten. Wat ze daar toch mee willen?

Rond de klok van tien arriveert een auto met aanhanger. De persoon die erbij hoort is niet te vinden, maar… ik zie wel paaltjes staan. Naar later blijkt wordt er een pad uitgezet. De grondboor komt uit de auto en net als bij het theater komen van allerlei kanten “mannen” het terrein op.

Er worden tenten gebouwd, palen in de grond gezet, koffie gedronken, overlegd, maar wat steeds weer gezegd wordt: ach wat is het gezellig.

Rond vier uur is alles wat gepland was voor maandag gedaan.

Om zes uur is er “crisisberaad” m.b.t. geluid. Elke scene wordt doorgenomen, wie, welke zender, welk geluid, wat doet het orkest. Als je naar het theater gaat heb je geen idee wat er allemaal achter de schermen gedaan wordt om het effect optimaal te hebben.

Half acht , de meeste dingen zijn gezegd. Tijd voor voorbereiding van de laatste oefensessie. Koffie gezet, inloop. Weer overleg. Er vliegt een “drone” boven het terrein.

Dan tijd voor het echte oefenen.  Ondertussen kijken we nog even naar praktische invulling van het terrein. Kan iedereen alles zien, wat is een handige looproute, etc..

Een paar spelers krijgen nog apart even instructie en voor we het weten is het weer laat.