Nieuws

Hemelvaartsdag

Een dag die begon met motregen. Niet erg als je weet dat er nog prachtig weer dit weekend in het verschiet ligt.

Rond de klok van tien komt de eerste locatie-man het terrein op, gevolgd door dames van de “aankleding”. Iedereen vond het theater al zo mooi gisteravond, maar als ik zie wat zij nog bedacht hebben, dan kan het alleen nog maar mooier worden.

Leuk ook dat er dingen hangen die door “Puur Natuur”, een werkvoorziening voor mensen met in een beperking in Hengelo zijn gemaakt.

De hele dag lopen er dames en heren rond die alles  verfraaien en afwerken. Af en toe wandel ik met een mandje met koffie/thee/limonade het terrein op. Soms zien we een groepje fietsers het erf oprijden en wordt er lachend opgemerkt: zouden ze soms denken dat het hier een camping is?

Het Theaterterrein trekt behoorlijk veel bekijks en lijkt ineens openbaar terrein. Het vliegwiel draait en trekt steeds meer mensen aan. Vanmiddag fietsten er twee inwoners van Wichmond het terrein op. Even kijken omdat het misschien niet mogelijk is om om gezondheidsredenen dit weekend te komen. Echt het gevoel hebben dat je er niet bij hoort als je er niet geweest bent. Toch wel bijzonder.

Ik kan zo rustig gaan slapen. We hebben vannacht wederom bewaking. Dit keer van Scouting Doetinchem. Ze bivakkeren in de camper en hebben allerlei versnaperingen tot hun beschikking. Voor hen geen dauwtrappen , maar nachtwaken. ’t Is maar waar je van houdt…