Nieuws

Alles gegeven

Erna Roeterdink schreef ruim een maand lang dagelijks een BLOG over wat zij allemaal meemaakte op het terrein van ‘t Spieker. Het terrein wat vele mensen in verbinding bracht en maandenlang de huiskamer was voor menigeen uit Vierakker, Wichmond en omstreken. Lees hier haar 34e blog.

Mijn laatste blog voor “Theater in de Openlucht 2019”.

De laatste speeldag, tropische temperaturen en wederom een volle tribune.

We starten deze dag een beetje met gemengde gevoelens. Het weer is mooi, te mooi eigenlijk en we zijn bezorgd over ons, veelal ouder publiek. Hoe kunnen we hen een aangename middag bieden in deze felle zonneschijn. Wederom staan er veel mensen op met ideeën en materialen. Zo bieden de dochters van Anton 275 zonnehoedjes aan die de bezoekers op hun hoofd kunnen zetten als bescherming tegen een zonnesteek. We vullen jerrycans met water en zetten die in de koelwagen en als het publiek de tribune betreedt krijgen ze water, in de pauze krijgen ze water en indien nodig tussendoor. Gelukkig verloopt het allemaal goed.

Maar ook gemengde gevoelens omdat dit de laatste voorstelling is en we straks van het hele spektakel (wat een beetje voelde als familie) afscheid moeten nemen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan om datgene waar hij of zij het best in is, in te zetten voor het theater in de openlucht. Zo liepen de dames van de aankleding nog even met gietertjes rond. De catering tapte en tapte, en ondertussen werden de toiletten nog even gepoetst. Het Oranje Comité stond aan de poort en deed hier en daar nog een handreiking. De locatie-mensen renden nog even rond om hier en daar iets aan te passen. Kortom TOP

De locatie leider had duidelijk alles gegeven en deed in onze terreinhuiskamer even een hazenslaapje.

Mooi om te zien dat ieder zo zijn/haar eigen manier heeft van “de laatste loodjes” …

De een sloft, de ander huppelt, de derde heeft geen stem meer. Kinderen maakten er een waar waterfestijn van. Er waren er die opgehaald moesten worden, omdat zelfstandig naar huis gaan toch echt te gevaarlijk was. Wij moesten rond half tien ‘s avonds nog aan het werk op de boerderij, omdat dieren nu eenmaal geen begrip hebben van een slotfeestje.

Er waren een aantal mensen die de avond elders nog met een goed glas wijn hebben afgesloten, heel gezellig , maar of ze dit vandaag ook nog zo’n handige afsluiting vonden????

Wichmond-Vierakker heeft ALLES GEGEVEN om dit theater tot een prachtig evenement te maken.

Dank jullie allemaal voor deze enorm mooie tijd. Nu tijd om wagens te bouwen voor de kermis…