Organisatie

Hoe het allemaal begon….

Ruim 5 jaar geleden, tijdens de kermis kwam een oud bestuurslid van het Oranje Comité bij mij met de mededeling of ik ervan op de hoogte was dat in 2019 het Oranje Comite 100 jaar bestaat.

In eerste instantie heb ik daar niets mee gedaan, maar wel mijn gedachten erover laten gaan. Op een zeker moment heb ik een denktank in het leven geroepen bestaande uit een divers gezelschap. We zijn brainstormen over hoe dit jubileum te vieren. Dat vloog allerlei kanten op, maar het idee van een openluchtspel hield stand.

Daarna zijn we op onderzoek uit gegaan. We hebben in archieven gesnuffeld,  het stedelijk museum bezocht, zaterdagmiddagen gevuld met gesprekken over de kermis van vroeger en die verhalen opgeschreven.

Met deze schat aan informatie zijn we op zoek gegaan naar een  schrijverscollectief. We hebben hen gevraagd om een mooi theaterstuk te maken. De schrijvers; Wim Regelink, Cordrik van der Meulen, Henny Krijt, Gerrit Borgman, Nout Nijenhuis en Ernst ter Linden zijn ijverig aan de slag gegaan. Zij hebben twee jaar geschreven en geschrapt en uiteindelijk het stuk , dat er nu ligt: ‘De Bewaarder’  geschreven.

In die tijd is ook het dagelijks bestuur geformeerd, bestaande uit Dirk ter Harmsel, Joke Wolbrink en mij. We hebben een plan van aanpak gemaakt en zijn tijdens het Oranjefeest 2017 voor het eerst naar buiten getreden. we hebben een oproep gedaan aan vrijwilligers om zich te melden.  Daarmee werd ook een tipje van de sluier opgelicht. In de loop van het afgelopen jaar zijn kartrekkers benaderd en op dit moment zijn ruim 110 vrijwilligers actief betrokken om van Theater in de Openlucht een prachtig spektakel te maken!

Erna Roeterink

 

 

Dirk ter Harmsel, Erna Roeterdink en Joke Wolbrink